Τα νέα μας

Οι Μέλισσες στις ειδήσεις

Η ΡΟΔΙΑΚΗ φιλοξένησε στη στήλη "επικαιρότητα" εκτενές αφιέρωμα για τη δράση "SWEETEN YOUR HERITAGE" της BEELOSOPHY.

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 οριστικοποιήσαμε τις συνταγές των μπαρών πολιτισμού που δημιουργούμε μαζί με τον Ευάγγελο Χασιώτη, Chef της δράσης SWEETEN YOUR HERITAGE. Πρωταγωνιστής των δύο γλυκισμάτων που παρασκευάσαμε (βρώμης & granola) είναι το Μελεκούνι, εφόσον στόχος μας είναι να αναδείξουμε και να διαφυλάξουμε την αξία του.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 η ομάδα της BEELOSOPHY μαζί με τον Ευάγγελο Χασιώτη, Chef της δράσης SWEETEN YOUR HERITAGE (SYH)*, θέσαμε το πλαίσιο των πρωτότυπων συνταγών γλυκισμάτων που θα αναπτύξουμε. Αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε μία κύρια συνταγή (μπάρα) σε δύο παραλλαγές. Πρωταγωνιστής των νέων συνταγών είναι το Μελεκούνι Ρόδου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας (20/5) και Βιοποικιλότητας (22/5), το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 μικροί και μεγάλοι βρεθήκαμε στο ΚTHMA KOKOTOY στη Σταμάτα Αττικής και αφιερώσαμε μία ώρα συζητώντας για τους επικονιαστές, τη συμπεριφορά τους και τη σημασία τους για τη ζωή.

Η προτεινόμενη δράση της BEELOSOPHY SWEETEN YOUR HERITAGE που αναφέρεται στο Μελεκούνι Ρόδου, εγγεγραμμένου στοιχείου στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Την Παρασκευή 21 Απριλίου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το σεμινάριο Design thinking που διοργανώθηκε από το social dynamo, Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στο σεμινάριο μάθαμε να λύνουμε προκλήσεις, να ακούμε τις ανάγκες των ωφελούμενων μας και να σχεδιάζουμε ανθρωποκεντρικά προγράμματα. Με πρακτικό τρόπο εξοικειωθήκαμε με εργαλεία και μεθοδολογίες...