Τα νέα μας

Οι Μέλισσες στις ειδήσεις

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 βρεθήκαμε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, στην 1η Συνάντηση του Δικτύου για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το πανελλήνιας κυκλοφορίας περιοδικό ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ φιλοξένησε στο τεύχος 124 (Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2023) στη σελ. 57 αφιέρωμα για τη δράση της BEELOSOPHY "SWEETEN YOUR HERITAGE" με τίτλο "Το μελεκούνι πρωταγωνιστής στη δράση SWEETEN YOUR HERITAGE".

Η ΡΟΔΙΑΚΗ φιλοξένησε στη στήλη "επικαιρότητα" εκτενές αφιέρωμα για τη δράση "SWEETEN YOUR HERITAGE" της BEELOSOPHY.

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 οριστικοποιήσαμε τις συνταγές των μπαρών πολιτισμού που δημιουργούμε μαζί με τον Ευάγγελο Χασιώτη, Chef της δράσης SWEETEN YOUR HERITAGE. Πρωταγωνιστής των δύο γλυκισμάτων που παρασκευάσαμε (βρώμης & granola) είναι το Μελεκούνι, εφόσον στόχος μας είναι να αναδείξουμε και να διαφυλάξουμε την αξία του.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 η ομάδα της BEELOSOPHY μαζί με τον Ευάγγελο Χασιώτη, Chef της δράσης SWEETEN YOUR HERITAGE (SYH)*, θέσαμε το πλαίσιο των πρωτότυπων συνταγών γλυκισμάτων που θα αναπτύξουμε. Αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε μία κύρια συνταγή (μπάρα) σε δύο παραλλαγές. Πρωταγωνιστής των νέων συνταγών είναι το Μελεκούνι Ρόδου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας (20/5) και Βιοποικιλότητας (22/5), το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 μικροί και μεγάλοι βρεθήκαμε στο ΚTHMA KOKOTOY στη Σταμάτα Αττικής και αφιερώσαμε μία ώρα συζητώντας για τους επικονιαστές, τη συμπεριφορά τους και τη σημασία τους για τη ζωή.