Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 βρεθήκαμε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, στην 1η Συνάντηση του Δικτύου για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού.
Τα νέα μας
Οι Μέλισσες στις ειδήσεις
Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εκδήλωση (webinar) "Τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς: ζητήματα και καλές πρακτικές".
Η ΔΡΑΣΗ SYH ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ
Το πανελλήνιας κυκλοφορίας περιοδικό ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ φιλοξένησε στο τεύχος 124 (Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2023) στη σελ. 57 αφιέρωμα για τη δράση της BEELOSOPHY "SWEETEN YOUR HERITAGE" με τίτλο "Το μελεκούνι πρωταγωνιστής στη δράση SWEETEN YOUR HERITAGE".
T-SHIRTS 4 BEELOSOPHY'S TEAM
Τα νέα t-shirts για τους εθελοντές μας.
Η ΔΡΑΣΗ SYH ΣΤΗ ΡΟΔΙΑΚΗ
Η ΡΟΔΙΑΚΗ φιλοξένησε στη στήλη "επικαιρότητα" εκτενές αφιέρωμα για τη δράση "SWEETEN YOUR HERITAGE" της BEELOSOPHY.
WORKSHOP ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΠΑΡΩΝ
Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 οριστικοποιήσαμε τις συνταγές των μπαρών πολιτισμού που δημιουργούμε μαζί με τον Ευάγγελο Χασιώτη, Chef της δράσης SWEETEN YOUR HERITAGE. Πρωταγωνιστής των δύο γλυκισμάτων που παρασκευάσαμε (βρώμης & granola) είναι το Μελεκούνι, εφόσον στόχος μας είναι να αναδείξουμε και να διαφυλάξουμε την αξία του.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ
Απόψε (Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023) δημιουργήσαμε την πρώτη εκδοχή των πρωτότυπων συνταγών μπαρών που θα αναπτύξουμε, με πρωταγωνιστή το Μελεκούνι!
ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 η ομάδα της BEELOSOPHY μαζί με τον Ευάγγελο Χασιώτη, Chef της δράσης SWEETEN YOUR HERITAGE (SYH)*, θέσαμε το πλαίσιο των πρωτότυπων συνταγών γλυκισμάτων που θα αναπτύξουμε. Αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε μία κύρια συνταγή (μπάρα) σε δύο παραλλαγές. Πρωταγωνιστής των νέων συνταγών είναι το Μελεκούνι Ρόδου.
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ 2023
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας (20/5) και Βιοποικιλότητας (22/5), το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 μικροί και μεγάλοι βρεθήκαμε στο ΚTHMA KOKOTOY στη Σταμάτα Αττικής και αφιερώσαμε μία ώρα συζητώντας για τους επικονιαστές, τη συμπεριφορά τους και τη σημασία τους για τη ζωή.